Az egyetemisták körében toboroz ügyfeleket a bankjának Tiborcz István

Megosztás

A Tiborcz István cégének többségi tulajdonában lévő Gránit Bank február 21. és március 31. között rendkívüli ajánlattal biztatja a fiatalokat a számlanyitásra. A pénzintézet legfőbb célpontjai a főiskolások és az egyetemisták, ugyanis az akciót főként a hallgatói Neptun-rendszeren keresztül reklámozzák.

A bank Szelfi Számlanyitás nevű akciója keretében 20 ezer forintot ír jóvá azoknak a 26 év alattiaknak, akik az eBank applikációjuk segítségével lakossági bankszámla megnyitását kezdeményezik, majd bankkártyát igényelnek, végül pedig a személyi iratok lefotózása után egy szelfit készítenek magukról a regisztráció befejezéseképpen. Emellett ha az új ügyfél elküld egy ajánlatkódot olyasvalakinek, akinek nincs folyószámlája a Gránit Banknál, és az illető ezen a kódon keresztül sikeresen nyit bankszámlát, mindkét fél 8000 forint jóváírás kap.

Az akció internetes hirdetése

A pénzintézetnek van miből fedezni az ilyen ügyfélcsalogató akciókat, ugyanis tavaly decemberben a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozó Tiberis Digital Kft. 2 milliárd forinttal emelte meg a Gránit Bank saját tőkéjét, mellyel Tiborcz cégének részesedése 44,8 százalékra emelkedett a bank tulajdonrészében. Ezzel a lépéssel Tiborcz István lett a Gránit Bank többségi tulajdonosa.

A bank emellett a tavalyi év első kilenc hónapjának 8 milliárd forintos adózás utáni eredményét is az eredménytartalékba helyezte, tehát ezzel és a Tiberis Digital Kft. által belefeccölt 2 millárddal együtt összesen 10 millárd forinttal nőtt a pénzintézet saját tőkéje 2022-ben – közölte a Világgazdaság.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek